Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez glutenu, bio |
Panela, znana również jako rapadura, to substancja słodząca wytwarzana z surowego soku wyciskanego ze świeżo zebranych łodyg trzciny cukrowej najwyższej jakości. Sok jest delikatnie wyciskany z rośliny, po czym naturalnie suszony w celu uzyskania kryształków i następnie rozdrabniany. W procesie produkcji paneli nie stosuje się bielenia, rafinacji ani oddzielania melasy Ze względu na to, że w procesie jego produkcji melasa nie jest usuwana, produkt zachowuje wiele substancji odżywczych, które nie występują w cukrze trzcinowym.
Panela to naturalny słodzik o wszechstronnym zastosowaniu. Może być stosowany do napojów, żywności dla niemowląt, dżemów, owsianek, czy ciast. Jest doskonałym źródłem energii dla sportowców, sprawdza się także w stanach stresu i zmęczenia. Z wodą, lodem i cytryną tworzy pyszną orzeźwiającą lemoniadę, idealną na gorące dni. Dodaj ją do swojego ulubionego gorącego napoju i rozgrzeje organizm w chłodne dni, podobnie do miodu.