Pyłek pszczeli Wolfberry tworzący drobne granulki pochodzi z pyłków zbieranych przez pszczoły w środowisku naturalnym. Tak spreparowany stanowi podstawowe źródło białka dla rozwijającej się rodziny pszczelej. Jest ponadto źródłem substancji odżywczych i mineralnych i niezbędnych kwasów tłuszczowych. Pyłek pszczeli Wolfberry jest pozyskiwany z obszarów wolnych od pestycydów i dlatego posiada certyfikat Bio.
Pyłek kwiatowy powinien być stałym elementem jadłospisu każdego z nas. Dzięki niemu zyskamy naturalne witaminy, minerały i związki biologicznie czynne. Pyłek kwiatowy pszczeli wspiera odporność, ma ogromne znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania serca, układu krążenia, utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu i lipidów we krwi.
Alergeny:
- Alergia na pszczeli pyłek kwiatowy występuje bardzo rzadko, jednak osoby uczulone na pyłek kwiatowy traw, drzew oraz roślin uprawnych i dziko rosnących, muszą być bardzo ostrożne przy podejmowaniu decyzji o jego przyjmowaniu. Zaleca się rozpoczęcie stosowania produktu od pół łyżeczki dziennie i stopniowo zwiększanie dawki w zależności od reakcji.
Sposób przygotowania/użycia:
Zaleca się rozpoczęcie stosowania pyłku od łyżeczki dziennie i stopniowo zwiększanie dawki. Pyłek pszczeli może być spożywany samodzielnie, pachnie miodem i kwiatami. Świetnie nadaje się do wzbogacenia musli, smoothie lub jogurtu. Pyłku nie należy podgrzewać, wysoka temperatura zabija bowiem jego właściwości zdrowotne.