
- Opis
- O marce
- Recenzje
Opis Dior J'adore Touche de ParfumSkład
J'adore Touche de Parfum to nowe zmysłowe doświadczenie zapachowe stworzone przez François Demachy. To znacznie więcej niż zapach Touche de Parfum jest niezwykłym zaproszeniem, nowym zmysłowym i kreatywnym gestem: daje każdej kobiecie możliwość spersonalizowania swoich perfum J'adore, zależnie od nastroju i upodobania.
Nanieś kilka kropel na skórę przed rozpyleniem ulubionego zapachu J'adore. Touche de Parfum reaguje inaczej na skórę każdej kobiety, która je nosi. W zależności od tego gdzie zostało zaaplikowane oraz z jakim zapachem z linii J’adore je połączymy, J'adore Touche de Parfum daje niezliczoną liczbę wariacji i tworzy tyle zapachów, ile kobiecych osobowości.
Skład
- GłowaTzw. górne nuty - rozwijają się zaraz po aplikacji. Tworzą pierwsze wrażenie i zazwyczaj są dość intensywne. Po chwili ulatniają się.
- SerceTzw. środkowe nuty - serce zapachu ujawnia się po kilku minutach, po ulotnieniu się nut głowy. Dominuje przez ok. 2-3 godziny.
- róża damasceńska
- PodstawaTzw. dolne nuty - ostatnia, najdłużej trwająca faza zapachu. Utrzymuje się od ok. 4 godzin do nawet całego dnia.
- drzewo sandałowe
- Grupy zapachów
- kwiatowe, drzewne
O marce Dior
Kiedy Christian Dior zakładał swój dom mody w 1946 roku wyobrażał sobie całkowicie nową kobiecość,taką, której niczego nie brakuje. Dzisiaj, od sukienek i akcesoriów, po zapachy i makijaż oraz najbardziej zaawansowaną pielęgnację skóry Dom Dior ubiera kobiety, podkreślając ich blask i nowoczesność.
Jako twórca zapachów Dior, François Demachy poświęcił cały swój wyjątkowy savoir-faire w opracowywaniu kompozycji marki. Każda z jego kreacji zapachowych jest deklaracją miłości do kwiatów Grasse.
Region Grasse na południu Francji jest ściśle związany z historią Dior. Christian Dior zdecydował się osiedlić w La Colle Noire, aby uprawiać swoje kwiaty i podążać za swoim marzeniem o perfumiarstwie. W 2006 roku François Demachy, twórca zapachów Dior, nawiązał ekskluzywną współpracę z producentami róży majowej, jaśminu, neroli i tuberozy, którzy dostarczają nam swoje uprawy. Razem z nimi zachowujemy wyjątkowe walory i mądrość tego regionu.