Działanie | Redukcja masy, Energia i witalność, Odporność i immunologia, Ochrona przed stresem oksydacyjnym |
Forma aplikacyjna | Proszek |
Sposób podania | Podanie doustne – do rozpuszczenia w wodzie |
Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bio |
Spirulina BIO w proszku Allnature należy do superfoods, czyli do super żywności. Spirulina to słodkowodna alga, występująca w naturze w ciepłych wodach tropikalnych oraz subtropikalnych. Podobnie jak chlorella i zielony jęczmień, spirulina ze względu na wyjątkowe wartości odżywcze znana jest ze swoich dobroczynnych właściwości dla całego organizmu ludzkiego.
Spirulina jest doskonałym przeciwutleniaczem, źródłem beta-karotenów, witamin i wielu cennych składników. Jest bardzo wysoko ceniona przez wegan, wegetarian i sportowców, ponieważ stanowi ogromne źródło białka.
- bogate roślinne źródło białka
- źródło antyoksydantów beta-karotenów i witamin
Spirulina wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu, dlatego powinny po nią sięgnąć osoby w trakcie rekonwalescencji. W przeciwieństwie do innych superfoods, składniki w niej zawarte są łatwo przyswajane przez organizm. Można ją dodawać do smoothie, soków owocowych lub warzywnych. To świetny dodatek do sałatek, zup, kuskusu, risotta, guacamole, ryżu (sushi) i wielu innych potraw. Wskazówka: dodaj spirulinę do lodów domowej roboty.
Zalecane dzienne spożycie:
Zacznij od 1/2 łyżeczki i stopniowo zwiększaj dawkę do 2 łyżeczek dziennie.
- Liczba łyżeczek: ½ - 2
- Odmierz zalecaną porcję i dodaj do wody, soku lub innego zimnego napoju.