


Opis Yuzu Yuzu
Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez laktozy, bez glutenu |
Chcesz zapewnić sobie lub dzieciom ekstra dawkę witaminy C, ale nie poprzez suplementy diety? Idealnym sposobem jest spożycie owoców. Konserwowane owoce Yuzu Yuzu są nie tylko cennym źródłem witaminy C (świeże yuzu zawiera 3 razy więcej witaminy C niż cytryna), ale dodatkowo zasmakują całej rodzinie. Są konserwowane cukrem, co jest tradycyjną południowokoreańską metodą używaną od ponad tysiąca lat, a dzięki niej zachowane są wszystkie zalety yuzu.
Konserwowane owoce yuzu możesz używać do przygotowywania zarówno napojów, jak i potraw. Do przygotowania jednej herbaty lub lemoniady wystarczy odmierzyć 35 g yuzu (ok. 2 łyżeczki) i zalać wodą. Nie ma ograniczeń dla wyobraźni, jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków – konserwowane yuzu jest doskonałe z tostami i masłem, ale także dodawane do pierników czy marynaty na skrzydełka z kurczaka.
Właściwości:
- owoce cytrusów yuzu konserwowane cukrem i miodem (74% zawartości)
- nadają się do przygotowywania napojów takich jak herbaty lub lemoniady (ciepłe i schłodzone)
- doskonałe z tostami i masłem, można dodać do pierników czy marynaty na skrzydełka z kurczaka
- źródło witaminy C i antyoksydantów (świeże yuzu zawiera 3 razy więcej witaminy. C niż cytryna)
- Opracowano tradycyjną południowokoreańską metodą używaną już ponad tysiąc lat
- dzięki metodzie „yuzu, cukier i miód” yuzu naturalnie zachowuje swoje zalety
- przyjemny egzotyczny smak i zapach
- do przygotowania jednego napoju wystarczą 2 łyżki (35 g)
- wartość energetyczna – 1071 kJ/ 256 kcal/ 100 g
- Po otwarciu należy zużyć w ciągu 14 dni.