![Wolfberry Ghee masło klarowane](https://cdn.notinoimg.com/detail_main_lq/wolfberry/8594158032119_01/wolfberry-ghee-maslo-klarowane___211025.jpg)
![Wolfberry Ghee masło klarowane](https://cdn.notinoimg.com/detail_main_lq/wolfberry/8594158032119_01/wolfberry-ghee-maslo-klarowane___211025.jpg)
![](https://cdn.notinoimg.com/detail_main_lq/wolfberry/8594158032119_01/wolfberry-ghee-maslo-klarowane___211025.jpg)
Alergeny | mleko |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Specyfikacja i ograniczenia | bez laktozy, bez glutenu |
Koniec z niezdrowym przypalaniem tłuszczu w Twojej kuchni! Klarowane masło Wolfberry Ghee ma wysoką temperaturę zapłonu – około 240°C. To dlatego podczas pieczenia czy smażenia nie dochodzi do spalania szkodliwych substancji.
Ghee otrzymuje się w procesie bardzo powolnego klarowania masła, z którego odparowuje woda. Produkt końcowy to czysty, żółty, pozbawiony laktozy i kazeiny tłuszcz o pysznie maślanym aromacie i słodkawym, orzechowym posmaku.
Właściwości:
- odżywczy i wartościowy tłuszcz o aromacie i smaku masła
- wyprodukowany w 100% z masła
- nie przypala się podczas smażenia i pieczenia
- odpowiedni również dla osób z nietolerancją laktozy, kazeiny i glutenu
- doskonała baza do zup, sosów lub dodatków
- można nim zastąpić margarynę i masło podczas pieczenia
- czysty tłuszcz żółtego koloru, nie zawiera laktozy i kazeiny
- nie jełczeje, ponieważ nie zawiera wody ani białka
Sposób użycia:
W procesie klarowania dochodzi do zaniku laktozy i kazeiny dlatego po konsultacji z lekarzem masło ghee mogą stosować osoby cierpiące na nietolerancję któregoś ze składników nabiału. W chłodnym i ciemnym miejscu oraz w dobrze zamkniętym pojemniku wytrzyma nawet kilka miesięcy.
Używaj ghee do smażenia, jako bazę do zup, sosów lub dodatków do dań, możesz nim też zastąpić margarynę lub masło podczas pieczenia ciast i innych słodkości.