


Forma aplikacyjna | Proszek |
Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez laktozy, bez glutenu, bio |
Wolfberry Proszek do pieczenia z kamieniem winnym BIO 150 g jest bezglutenowy i bezfosforanowy, stosowany jak zwykły proszek do pieczenia w celu spulchnienia i zwiększenia objętości wypieków. Skrobia kukurydziana Bio wzbogacona jest o kamień winny i uzupełniona o sodę oczyszczoną.
Sposób przygotowania/użycia:
Dodaj 3 łyżeczki (21 g) proszku na 500 g składników sypkich. 3 łyżeczki proszku do pieczenia Wolfberry odpowiadają 1 torebce zwykłego proszku do pieczenia. Proszek do pieczenia zrobiony z sody oczyszczonej i kamienia winnego powoduje rozpulchnienie już w temperaturze pokojowej. Dlaczego zaleca się ciasto włożyć do piekarnika i piec od razu po dodaniu proszku do pieczenia. Dotyczy to w szczególności ucieranych ciast o rzadszej konsystencji.