![GymBeam Almond Butter with Coconut and White Choco masło orzechowe z czekoladą](https://cdn.notinoimg.com/detail_main_lq/gymbeam/8588007570259_01/gymbeam-almond-butter-with-coconut-and-white-choco-maslo-orzechowe-z-czekolada___210914.jpg)
![GymBeam Almond Butter with Coconut and White Choco masło orzechowe z czekoladą](https://cdn.notinoimg.com/detail_main_lq/gymbeam/8588007570259_01/gymbeam-almond-butter-with-coconut-and-white-choco-maslo-orzechowe-z-czekolada___210914.jpg)
![](https://cdn.notinoimg.com/detail_main_lq/gymbeam/8588007570259_01/gymbeam-almond-butter-with-coconut-and-white-choco-maslo-orzechowe-z-czekolada___210914.jpg)
Alergeny | mleko, orzechy, soja |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | orzeszki ziemne, sezam, orzechy |
Rozmiar opakowania | Średnie opakowanie |
Rodzaj orzecha | kokos, migdały |
Masło migdałowe z kokosem i białą czekoladą to smaczne masło orzechowe z łuskanych migdałów ze wzbogacającymi dodatkami. Jest źródłem białka, błonnika i kwasów nienasyconych. Ma kremową konsystencję i znakomicie podkreśla smak napoju białkowego, twarogu, jogurtu lub dowolnego z Twoich zdrowych przepisów.
Dzięki łagodnemu smakowi migdały należą do najbardziej lubianych orzechów, które dodatkowo zawierają wiele witamin, substancji mineralnych i przeciwutleniaczy. Te cenne składniki chronią komórki przed negatywnym wpływem stresu oksydacyjnego. Migdały są też bogate w białko, błonnik i zdrowe tłuszcze. Spożywanie białka jest niezbędne, jeśli jesteś aktywnym sportowcem. Przyczynia się do przyrostu, ale też utrzymania masy mięśniowej, ma pozytywny wpływ na zdrowie kości. Błonnik jest ważny szczególnie dla zdrowego trawienia, ponieważ poprawia pracę jelit.
W maśle migdałowym znajdziesz też zdrowe tłuszcze nienasycone, które wchodzą w skład podstawowych substancji odżywczych. Przyczynią się do utrzymania zdrowego poziomu cholesterolu, jeśli zastąpisz nimi tłuszcze nasycone. Masło migdałowe z kokosem i białą czekoladą dodatkowo nie zawiera żadnego oleju palmowego ani soli. Dzięki temu jest nie tylko smaczną, ale też zdrową przekąską, którą pokochasz.
Sposób użycia:
Masło migdałowe jest idealne jako pasta do smarowania, a także dodatek do dań na gorąco.
- Przed użyciem dokładnie wstrząśnij.
- Po otwarciu należy zużyć w ciągu 3 miesięcy.