


Alergeny | orzechy |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | mleko, zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, sezam, orzechy, soja |
Rozmiar opakowania | Duże opakowanie |
Rodzaj orzecha | migdały |
Migdały należą do najpowszechniejszych i najbardziej lubianych orzechów na świecie. Charakteryzują się doskonałymi wartościami odżywczymi i świetnym smakiem. Są źródłem witamin, minerałów, błonnika, białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Migdały to niezwykle cenne zdrowe przekąski, które powinny znaleźć się w codziennej zdrowej diecie. Znajdują również szerokie zastosowanie w kuchni. Są idealnym dodatkiem do wypieków, świetnie nadają się do gotowania. Wykorzystywane są także jako składnik porannej owsianki.
- ok. 34% jednonienasyconych i 11% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych
- prawie 20% białka i tylko 18% węglowodanów
Migdały znajdują w kuchni szerokie zastosowanie, można je dodawać do porannych owsianek, jogurtów czy sałatek. Stanowią idealny składnik wypieków.
Połączenie suszonych, niesłodzonych owoców i migdałów to pomysł na zdrową i zbilansowaną przekąskę.