Alergeny | orzeszki ziemne |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez glutenu |
Rodzaj przetworzenia | natural |
Rozmiar opakowania | Duże opakowanie |
Rodzaj orzecha | orzechy ziemne |
Orzeszki ziemne botanicznie należą do rodziny roślin strączkowych. Są owocami orzachy podziemnej. Delikatny krem orzechowy, zwany czasem masłem orzechowym, powstaje w wyniku zmielenia świeżo uprażonych orzeszków ziemnych. Produkt jest bez dodatku słodzików i tłuszczu. Orzeszki ziemne są bardzo bogate w składniki odżywcze. Zawierają między innymi witaminy B1, B3, B5, B6 i B9, antyoksydanty oraz koenzym Q10.
Pasta orzechowa o pysznym smaku nadaje się idealnie do smarowania pieczywa: świeżego i chrupkiego. Łagodzi smak dań azjatyckich. Możesz ją również stosować do przyrządzania sosów, deserów, świetnie sprawdzi się też jako dodatek do świeżych owoców. Doskonale urozmaici smak jogurtu, owsianek, sałatek owocowych, musli, sosów sałatkowych. Można również zagęszczać nią sosy i zupy. Przy dłuższym przechowywaniu od masła może się oddzielić olej arachidowy, tworząc płynną warstwę na wierzchu. Produkt wystarczy wymieszać przed spożyciem.
Warunki przechowywania:
Masło po otwarciu nie psuje się, pod warunkiem że do środka nie dostanie się woda lub zanieczyszczenia.
- Przed użyciem dokładnie wstrząśnij.