Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez laktozy, bez glutenu, bio |
Kukurydza na popcorn BIO Wolfberry nie jest modyfikowana genetycznie i pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych. Surowce są najwyższej jakości, ściśle i stale kontrolowane. Po zbiorze kukurydza jest przechowywana w pojemnikach przez około 10 miesięcy, gdzie bardzo powoli schnie do idealnej wilgoci wewnątrz ziarna, która powinna wynosić od 13 do 15 procent. Ziarna pod wpływem ciśnienia pęcznieją, pękają, nabierając idealnego kształtu. To produkt o najwyższej jakości.
Sposób użycia:
Przygotowanie popcornu w garnku: na rozgrzany olej wsypujemy popcorn. Ziarna muszą leżeć na dnie garnka pojedynczą warstwą. Przykrywamy naczynie pokrywką. Kiedy odgłosy pękania zaczną ustawać, przerwy będą dłuższe niż 5 sekund, naczynie zdejmujemy z ognia. Gotowy popcorn posypujemy solą lub dodajemy łyżeczkę masła.
Przygotowanie popcornu w kuchence mikrofalowej: włóż kukurydzę do miski lub papierowej torebki. Przykryj miskę pokrywką i wstaw do kuchenki mikrofalowej na najwyższym poziom, na około 3 do 4 minut. Kiedy odgłosy pękania zaczną ustawać, przerwy będą dłuższe niż 5 sekund, kuchenkę wyłączamy. Uwaga: po wyjęciu popcornu z mikrofalówki miseczka jest gorąca! Gotowy popcorn posypujemy solą lub dodajemy łyżeczkę masła.