Działanie | Wydajność, Redukcja masy, Energia i witalność |
Sposób podania | Do użytku wewnętrznego |
Sposób podawania | suplement diety |
Rodzaj herbaty | herbata zielona |
Japan Sencha należy do najlepszych herbat japońskich. Uprawiana jest na dużych plantacjach. Liście mają ciemny, szmaragdowy odcień. Napar o jasnozielonym kolorze ma cudowny, świeży zapach, przypominający lekki wiosenny poranek. W smaku czuć lekką nutę goryczki, którą można jednak złagodzić poprzez krótszy czas parzenia. Herbata pozostawia przyjemny, słodki posmak.
Zielona herbata pochodzi z Chin, skąd rozpowszechniła się na inne kraje Azji. Stała się częścią medycyny wschodniej, związaną z licznymi rytuałami i praktykami magicznymi. Składniki w niej zawarte działają jak przeciwutleniacze, wspierając nasze zdrowie fizyczne i umysłowe. Zalecana jest także dla osób, które chcą zadbać o linię i troszczą się o zdrowie serca.
Sposób przygotowania/dawkowanie:
3 łyżeczki proszku (9–10 g) wymieszać z 500 ml wody o temperaturze 70°C, parzyć przez 1-2 minuty, następnie przecedzić. Herbatę można zalewać nawet trzykrotnie. Za każdym następnym zalaniem należy wydłużyć czas parzenia o jedną minutę. Warto eksperymentować z czasem parzenia i temperaturą wody. Japan Sencha uzyskuje doskonały smak nawet wtedy, gdy zalewana jest wodą o niższej temperaturze, np. 50°C.
Ostrzeżenie:
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Data ważności podana jest na opakowaniu.