


Forma aplikacyjna | Kapsułki |
Sposób podania | Do użytku wewnętrznego |
Sposób podawania | suplement diety |
Alergeny | ryby |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Smak | produkt bezsmakowy |
Collagen marki GreenFood Nutrition to enzymatycznie hydrolizowany niemieckiej marki Collagen Viscofan® o wysokiej wartości biologicznej i wchłanialności. Hydrolizaty kolagenu (peptydy kolagenowe Viscofan®) są wytwarzane z ryb zimnowodnych, głównie łososia i dorsza, w wieloetapowym procesie obejmującym żelowanie, a następnie enzymatyczną hydrolizę peptydów kolagenowych natywnych o średniej masie cząsteczkowej około 3 kDa (SMW).
Tak niską masę cząsteczkową, która jest istotna dla wchłanialności, można osiągnąć tylko wtedy, gdy jest to zimna hydroliza kolagenu rybiego. Jednak kolagen jest wchłaniany przez ludzki organizm tylko wtedy, gdy organizm otrzymuje odpowiednią ilość witaminy C, dlatego produkt zawiera naturalną postać witaminy C w postaci ekstraktu z owoców Aceroli oraz witaminę B3.
Właściwości:
- pielęgnacja skóry
- wsparcie kondycji włosów i paznokci
- kolagen najwyższej jakości
- z dodatkiem witaminy C i B3
- Liczba sztuk: 3
- Popij dostateczną ilością wody.
- Przyjmuj 1 x dziennie.
- Produkt może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią wyłącznie po konsultacji z lekarzem.