Przejdź do głównej zawartości
Wolfberry Radish BIO nasiona na kiełki
Wolfberry Radish BIO nasiona na kiełki
Produkt posiada certyfikat BIO.
BIO
Alergenybez alergenów
Alergeny – zawiera śladowe ilościnie zawiera śladowych ilości alergenów
Specyfikacja i ograniczeniabio

Kiełki rzodkwi Bio Wolfberry. Kiełkująca rzodkiew z parapetu może wyglądać inaczej niż ta z ogrodu, ale ma ten sam pieprzny i orzeźwiający smak, przypominający korzeń rzodkiewki. W porównaniu z nią ma jednak kilkakrotnie więcej witamin, minerałów i enzymów. To świetny składnik past do smarowania. Choć kiełki można uprawiać w domu przez cały rok, uprawa rzodkiewki w ogrodzie najlepiej udaje się wiosną. Rzodkiew uprawiana w ten sposób jadalna jest w całości, z korzeniami włącznie. 

Sposób przygotowania/użycia:
Spryskaj nasiona wodą. Wilgotne nasiona wkładamy do naczynia. Nasiona należy pozostawić w ciemnym, ciepłym miejscu do wykiełkowania. Kiełkujące nasiona (łącznie z korzeniami) podlewaj regularnie, aby zapobiec powstawaniu pleśni (2-3 razy dziennie). Nasiona rzodkwi zaczną pęcznieć już po pierwszym dniu. Rzodkiew nadaje do spożycia w całości, z korzeniami włącznie. Przed spożyciem należy je opłukać. Do kiełkowania idealna jest miska lub sitko. Nie należy kiełkować rzodkwi na wacie, ponieważ tracimy smaczne korzenie, które wrastają w watę. Gotowe kiełki można najlepiej przechowywać w lodówce, wytrzymają wtedy około 7 dni.



 

WolfberryRadish BIO nasiona na kiełki

200 g
24,00
20,40z kodem woman
Kod wpisz w koszyku
-15%

Ponad 5 szt. w magazynie | 12,00 / 100 g, zaw. VAT | Cena minimalna 24,00 zł
| Kod: WFG05321
1
Dostawa kurierem InPost
już jutro poniedziałek 4.03.2024
Nasze sklepy
wtorek 5.03.2024