WolfberryCacao Nibs BIO ziarna kakaowca w jakości BIO






Pokruszone ziarna kakaowca Wolfberry BIO w surowej postaci, nieprażone. Zachowują wysoki poziom substancji odżywczych w postaci minerałów, witamin, białek, naturalnych tłuszczów i węglowodanów. Jeśli lubisz czekoladę, to ziarna kakaowca pokochasz jeszcze bardziej! Ziarna kakaowca to prawdziwa bomba witamin, minerałów i białek. Ponadto występuje w nich np. alkaloid teobromina, który działa stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy.
Jednak najcenniejsze neuroprzekaźniki zawarte w kakaowcach to serotonina, arginina, PEA, anandamid i dopamina. To dzięki tym substancjom czekolada jest przez wielu dosłownie uwielbiana. Poprawia bowiem nastrój i odpowiada za uczucie szczęścia. Ziarna kakao Wolfberry mają naturalnie gorzki smak, przypominający ciemne, wysokoprocentowe czekolady.
Sposób przygotowania/użycia:
Ziarna można je spożywać bezpośrednio lub dodawać do porannych płatków śniadaniowych, musli, mieszanek suszonych owoców, jogurtu, mleka. Są także wykorzystywane do wyrobów cukierniczych i deserów.
Właściwości
Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | nie zawiera śladowych ilości alergenów |
Storage Method/Sposób przechowywania | produkt spożywczy, Organic Product/żywność organiczna |
Wersja językowa | , |
Specyfikacja i ograniczenia | bio |
Storage Temperature/Temperatura przechowywania | Required/wymaga pomiaru |