Makaron Konjac Fettuccine w zalewie jest z pewnością zdrową alternatywą dla tradycyjnego makaronu. Produkt zawiera glukomannan, błonnik pokarmowy, który pomaga w utracie wagi oraz utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Konjac fettuccine w zalewie ma niewielką wartość energetyczną i nie zawiera węglowodanów, soli ani tłuszczu. Ze względu na skład jest idealnym składnikiem diety odchudzającej, spełnia także wymagania dla osób o specjalnych potrzebach żywieniowych, takich jak wegetarianie, weganie, osoby z celiakią, cukrzycy, diabetycy lub osoby z nietolerancją laktozy.
- bez węglowodanów
- bez sztucznych dodatków i konserwantów
- wspomaganie utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu
- wsparcie odchudzania
- źródło błonnika glukomannan
- bezpieczne dla diabetyków i celiaków
Sposób przygotowania:
Makaron konjac sprzedawany jest w zalewie, którą należy wylać, aby pozbyć się jej charakterystycznego zapachu. Makaron należy bardzo dokładnie przepłukać wodą i dopiero wtedy jest gotowy do spożycia. Można go dusić, smażyć lub gotować.
Ostrzeżenie:
Makaron konjac nie jest przeznaczony dla osób, które mają problemy z trawieniem, osób cierpiących na przewlekłe choroby jelit, lub osób z chorobą Crohna. Wysoka zawartość błonnika glukomannan, która jest zwykle bardzo korzystna dla organizmu, może nasilić problem. Jeśli nie jesteś pewien, czy Twój stan zdrowia pozwala na spożywanie dodatków konjac, przed spożyciem skonsultuj się z lekarzem.