


Zaserwuj sobie gorący lub zimny napój, który nie tylko świetnie smakuje, ale oferuje również wiele dobroczynnych właściwości. Czekoladowy napój DoktorBio Organic Chocolate powder to połączenie wysokiej jakości kakao, ekstraktu z unikalnych grzybów chaga, ręcznie zebranych w polarnej Finlandii oraz owoców dzikiej róży, które stymulują układ immunologiczny.
Napój jest lekko słodzony cukrem trzcinowym, którego smak podkreśla charakterystyczny aromat kakao z Peru i Dominikany. Proszek, z którego przygotowuje się napój, został wyprodukowany przy użyciu specjalnej technologii w temperaturze 30°C i nie zawiera barwników ani wypełniaczy. Niezależnie od tego, w jaki sposób go podasz, napój zawsze będzie źródłem dobroczynnych substancji odżywczych, a jednocześnie wspaniałym pomysłem na przyjemną przekąskę.
Właściwości:
- kakao z grzybami chaga i owocami dzikiej róży
- uniwersalne zastosowanie
- do przygotowywania zimnych i gorących napojów lub deserów
- napój lekko słodzony cukrem trzcinowym
- doskonały smak
Sposób użycia:
Jedną czubatą łyżeczkę (5 g) należy zalać 250 ml chłodnego lub gorącego mleka (o temperaturze maks. 70°C) i dokładnie wymieszać. Napój można dodatkowo dosłodzić, doprawić cynamonem itd. Opakowanie 200 g wystarcza do przygotowania 40 porcji napoju. Produkt należy zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.
Warunki przechowywania produktu:
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Datę minimalnej trwałości i numer partii podano na spodzie opakowania.
Producent:
- DoktorBio s.r.o., třída Míru 60, Pardubice 53002, Republika Czeska
Kraj pochodzenia:
→ kraj pochodzenia głównych bio surowców:
- kakao – Peru / Dominikana
- grzyby chaga – Finlandia
Sugestia Notino:
Udekorowanie przygotowanego napoju kakaowego odrobiną bitej śmietany zmieni go w wyborny deser. Kakao w proszku możesz również dodawać do ulubionych słodkich przekąsek, ozdobić nim lody czy doprawić spód do sernika.
Właściwości
Alergeny | bez alergenów |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | mleko |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez sztucznych słodzików, bio |
Pełna lista składników
- 104 g / 52% bio cukier trzcinowy, 76 g / 38% proszek kakao bio fair-trade (20% masła kakaowego), 16 g / 8% bio ekstrakt z grzybów chaga (Inonotus obliquus), 4 g / 2% bio proszek z owoców dzikiej róży (Rosa canina)
Wartość odżywcza w | 100 | g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1590.3 | kJ |
Wartość energetyczna (kcal) | 380 | kCal |
Tłuszcze | 7.5 | g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4.8 | g |
Węglowodany | 64 | g |
- w tym cukry | 51 | g |
Białka | 6.8 | g |
Sól | 0.1 | g |
Wysokiej jakości bio surowce, skandynawskie pochodzenie, zrównoważony rozwój. To tylko kilka określeń, które charakteryzują markę DoktorBio oraz wszystkie oferowane przez nią produkty spożywcze i suplementy diety.
DoktorBio to czeska firma, która powstała w 2010 roku. Inspiracją dla jej założycieli były osobiste doświadczenia zdobyte podczas pobytów za granicą. W trakcie podróży odkryli nieznane sobie wcześniej produkty, które zapragnęli wprowadzić na czeski rynek. DoktorBio oferuje wyłącznie produkty zawierające aktywne składniki w przemyślanych kombinacjach i w 100% bio jakości. Możesz zaufać tej marce w zakresie czystości miejsc zbioru surowców, zrównoważonej produkcji oraz bezpośrednich dostaw od rolników i przetwórców.
Większość surowców, z których powstają produkty DoktorBio, pochodzi ze Skandynawii. Są to głównie dziko rosnące grzyby Chagu, owoce leśne, pędy i kiełki oraz zioła. Skandynawia charakteryzuje się nieskażoną zanieczyszczeniami przyrodą, wysoką czystością powietrza i wód gruntowych, odpowiedzialnym, ekologicznym podejściem i uczciwą współpracą między przedsiębiorcami. Filozofię marki i oferowane przez nią produkty doceniają nie tylko klienci, którym bliska jest filozofia wegańska czy życie w zgodzie z naturą.