


Forma aplikacyjna | Baton |
Alergeny | orzechy, soja |
Alergeny – zawiera śladowe ilości | skorupiaki, mleko, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny |
Rodzaj białka | z grochu, ryżowe |
Zawartość białka | ponad 20% białka |
Smak | czekolada |
Specyfikacja i ograniczenia | produkt wegański, bez laktozy, bez glutenu, bez cukru |
Baton białkowy Vegan Protein Bar to wegański baton białkowy bez dodatku cukru i glutenu, z substancją słodzącą. Przy opracowaniu batonu Vegan Protein Bar łączymy dwa uzupełniające się źródła białka: białka ryżu zawierające mniej lizyny, ale bogate w aminokwasy siarkowe (np. cysteinę i metioninę), z białkami grochu zawierającymi mniej aminokwasów siarkowych, ale bogate w lizynę.
W ten sposób ten przepyszny baton białkowy pochodzenia roślinnego może doskonale wpisać się w twoją codzienność, jeśli prowadzisz wegański styl życia, ale zwracasz również szczególną uwagę na optymalne spożycie białka.
Kiedy poczujesz głód, masz ochotę na przekąskę lub potrzebujesz trochę energii sięgnij po baton proteinowy Bar Vegan. Oczywiście polecamy nie tylko weganom!
Dlaczego polecamy produkt Vegan Protein Bar firmy BioTechUSA?
- Zawiera białko z ryżu i grochu.
- Jest źródłem spożywczego błonnika.
- Bez dodatku cukru, zawiera cukry naturalnego pochodzenia.
- Nie zawiera glutenu.
- Nie zawiera oleju palmowego.
- Do bezpośredniego spożycia.